Sógornőm hívta fel a figyelmemet erre a szuper receptre a
bbc good food receptjei között. (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/dukkah-spiced-bbq-chicken-wings)
Teljesen paleo kompatibilis, és nagyon érdekes az ún. dukkah fűszerkeverék,
amivel a csirkét sütés előtt be kell pácolni. Ennek a fázisnak bőven kell időt
hagyni (előző nap készítjük elő), hogy az ízei jól összeérjenek, de
mindenképpen érdemes kipróbálni a receptet, mert különleges és nagyon-nagyon
finom!
Hozzávalók 8
személyre:
5 dkg
szezámmag
1 ek. római
kömény
1 tk.
koriander mag
1 tk.
durvára őrölt bors
1 tk.
fűszerpaprika
1 citrom
leve + citrom gerezdek a tálaláshoz
2 ek. olíva
olaj
1 ek. tahini
paszta (szezámmag krém)
24 db
csirkeszárny
1 gránátalma
magjai
1 marék
vágott friss koriander
1. A dukkah készítéséhez száraz,
felforrósított serpenyőben pirítsuk világosra a szezámmagot, majd tegyük át egy
tálba. Tegyük a serpenyőbe a római köményt, és a koriandert, és óvatosan
pirítsuk addig, amíg érezni nem kezdjük a fűszerek aromáját. Tegyük az összes
pirított magot és a fűszereket egy kis sóval kávédarálóba, és őröljük durvára
az egészet.
2. Keverjük össze a citromlevet az olíva
olajjal és a tahinival és dörzsöljük be vele a csirkét. A hűtőben hagyjuk
pácolódni egy órát.
3. Tegyünk félre egy evőkanálnyit a dukkah
keverékből, és a többivel, valamint egy kevés sóval minden oldalon szórjuk meg
a csirkeszárnyakat. Hagyjuk a hűtőben 24 órát.
4. Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra és
kb. 40 perc alatt süssük készre a szárnyakat. Tegyük őket egy szép tálra,
szórjuk meg a félretett 1 kanál dukkahval, a gránátalma magokkal, a koriander
zölddel és tálaljuk a citromgerezdekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése