Nagyon finomra sikerült ez a keksz. A
földimandula, a maga természetes édességével amúgy is nagyon jó
sütemény alapanyag. Gumós növény, nem tartozik a diófélékhez,
mandula allergiások is fogyaszthatják. Kapható durva szemcsés
őrlemény és finom, porállagú liszt, mindkettő nagyon jól
használható különféle süteményekhez, sőt, kenyerekben is!
16 db nagyobb kekszhez:
15 dkg földimandula őrlemény (durva
őrlésű)
5 dkg finom őrlésű földimandula
liszt
10 dkg darált kókuszreszelék
1 csipet szódabikarbóna
2 dkg útifű maghéj
10 dkg eritrit
1 csipet vanília őrlemény
4 tojás
10 dkg puha kókuszzsír vagy ghí
7 dkg mazsola
Az összes hozzávalót alaposan
összegyúrjuk, és először gömböket formázunk a masszából,
majd tenyérrel kilapítjuk őket. Én viszonylag vékonyabb, nagyobb
kekszeket készítettem. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt sültek meg.
Mennyei, hihetetlenül finom.
VálaszTörlésKöszönjük szépen
Köszönöm, nagyon örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlésKedves Elmira!
VálaszTörlésTudnál tippet adni, hogy hol érdemes a kétféle földimandulát beszerezni?
köszi
mária
Kedves Mária!
VálaszTörlésÉn az Ehetemmm boltban vettem, az Üllői út 11-13.ban, közel a Kálvin térhez.
Köszönöm!!!
TörlésKedves Elmira!
VálaszTörlésPrivit hol lehet neked írni?
Köszönettel
Anna
Kedves Anna, a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-n
VálaszTörlésKöszönöm! Mindenhol kerestem már az elérhetőséget.
VálaszTörlés