2015. március 1., vasárnap

Gesztenyekehely


Somogyi Anita fotója

Nagyon szeretem a gesztenyés desszerteket és ez a verzió különösen finom és egyszerű! A habhoz előre be kell hűteni a kókusztejszínt, és ha nincs habszifon, akkor csak egyszerűen felverni. A gyümölcsöket mindig lehet variálni idény szerint, ez januárban készült, így mandarin díszítést kapott.


2 adaghoz:

10 dkg hámozott, főtt gesztenye (fóliás csomagban készen kapható)
1 dl kókusztej
1 ek. natúr kakaó
1 tk. 4x-es édesítő (eritrit+stevia)
pár csepp rumaroma (elhagyható)
¼ kk. vanília őrlemény
1,5 dl kókusztejszín
kb. 2 kocka étcsokoládé
gyümölcs a tetejére (lehetnek bogyósok, kivi, mandarin, amit szeretünk)

A főtt gesztenyét simára turmixoljuk a kókusztejjel, a kakaóval, az édesítővel, a rumaromával (ha használunk), és a vaníliával. A krémet elosztjuk két pohárban, a tetejére nyomunk/teszünk kb. 2 evőkanálnyi Cocomast, ráreszelünk egy kevés étcsokoládét, és tetszés szerinti színes gyümölccsel díszítve, hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése