2015. február 13., péntek

Karfiolfánk


Nálam sokszor úgy lesz valamiből recept, hogy hirtelen megkívánok valamit és gyorsan el is készítem. Ez a karfiol fánk annyira finom volt, hogy biztosan terítékre kerül máskor is! A fotót Somogyi Anita készítette.

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
50 dkg párolt karfiol
3 tojás
1 dkg nyílgyökér liszt
1 dkg kókuszliszt
1 dkg mandulaliszt (vagy 2x annyi őrölt mandula)
1 dkg útifű maghéj
1 csapott ek. Ataisz vegantéria ételízesítő (vagy egyéb natúr zöldség szárítmány, só, és kurkuma)
kókuszzsír a sütéshez

A párolt karfiolt konyhai robotgépbe tesszük az összes többi hozzávalóval, és turmixoljuk. A keveréket minimum 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben egy félujjnyi kókuszzsírt hevítünk, és evőkanálnyi mennyiségeket beleteszünk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük. Szószos húsokhoz kiváló köret, de mediterrán stílusú paradicsommártással is kínálhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése