2014. június 22., vasárnap

Padlizsánkrémes palacsinta


Ma egy összejövetelre mentem, ahol kb. tízen voltak. Erre az alkalomra készültek nálam a fenti palacsinták. A tésztához egy vadi új lisztet is használtam, ami még nincs kereskedelmi forgalomban, de csak idő kérdése, és lesz :-) (Kb. augusztusban ér ide a szállítmány) Zöldbanán lisz! Nagyon jó alapanyag, majd meglátjátok. Száll, mint a liszt, mert nem olajos. A szénhidráttartalma magas, viszont a glikémiás indexe alacsony, lassan szívódik fel. Én gesztenyeliszttel kevertem, de önállóan is jól működik. Addig is minden további nélkül lehet palacsintát gyártani az eddig megszokott lisztekből.

12 palacsintához:
5 nagy tojás
kb. 4 dl víz
összesen 6 ek. liszt
csomómentesre keverve
a sütéshez kókuszzsír
A töltelékhez:
kb. 1 dl olíva olaj
3 padlizsán, apró kockákra vágva
3 fokhagyma gerezd, apróra vágva
só, bors
aprított vagy szárított rozmaring
szárított vagy friss bazsalikom

Az olajon megdinszteljük-pirítjuk a padlizsánokat, hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és a borsot, illetve a fűszereket. Alaposan megpuhítjuk, (én fedő alatt is pároltam, és aztán még lepirítottam). Nincs szörnyebb dolog, mint a félig nyers padlizsán! A végére szinte krémszerű lesz, nem is kell turmixolni. A palacsintákat megkenjük vele, feltekerjük és tálaljuk. Ha valaki eszik sajtot, nem árt neki egy parmezán szórás sem!


5 megjegyzés:

  1. Szuper! Ez a zöld banán a plantain?

    VálaszTörlés
  2. Eddig mindig úgy gondoltam rá, mint éretlen banánra. Ha tudsz angolul, green banana flour néven olvashatsz róla a neten.

    VálaszTörlés
  3. Elmira, és lehet már nálunk kapni zöld banán lisztet? Ha igen, akkor hol? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. A Paleocentrumnak augusztusra ígérték a szállítást, náluk lehet érdeklődni.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés