2014. január 11., szombat
Fokhagymás-fűszeres sült karfiolpüré
Valami egyszerű, de mégis különleges köretre vágytam a minap, és volt itthon egy kisebb fej karfiol, tehát ebből tudtam dolgozni. Férjemnél nagy sikert aratott a dolog, főleg, amikor a második etapban, a melegítésnél egy kis reszelt parmezán is került a tetejére. Bitang jó volt, tényleg.
60 dkg vízgőzben megpárolt karfiol
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
4 tojás
1 ek. vaj + a kenéshez
3 nagy gezerd fokhagyma, aprítva
a tetejére sok fűszer: csili, oregánó, szárított hagyma, fokhagyma, ami van és amit szerettek
A karfiolt a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval robotgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a vajon megfuttatott fokhagymát (a vajjal együtt). Egy tűzálló tálat kikenünk még egy kis vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét jól megfűszerezzük és 180 fokos sütőben szépen megpirítjuk. Bármilyen hús mellé nagyon finom, de önmagában is jó, salátával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ha nyersen lereszeled és úgy kevered a tojással, akkor csak sütni kell, mert különben semmi tápértéke nem marad !! GA
VálaszTörlésNyersen lereszelni a karfiolt? Hűha! Ez nem semmi! Utána 2 órás konyhatakarítás...:-) Mert hogy a karfiol pattog!
Törlésmeg en nemcsinaltam meg de megfogom nem hizlal es jol is nez ki
VálaszTörlésÉn nyersen aprítógépbe tettem, majd kis olajon megdinsztelt hagymára öntöttem, fűszereztem és pároltam még kicsit, olyan volt, mintha rizst ettem volna...:) finom..:D
VálaszTörlés