2013. szeptember 5., csütörtök

Petrezselymes-karfiolos bolognai tál

 
A múltkor maradt kb. két adag bolognai ragu, amit eltettem. Hétvégén ebbe a finom egytálételbe került bele és nagyon jól működött így együtt. A karfiolt szeretem, de valami miatt ritkábban veszem, mint más zöldséget, pedig sokrétűen használható, nem drága és finom is. Más zöldséggel is készülhet hasonló étel, bátran használjátok, amit ti szerettek.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomó újhagyma
1 tk. libazsír
5 szelet apróra vágott bacon
fél kis karfiol
1 nagy, érett paradicsom
kb. két adag bolognai ragu
1 közepes cukkini
1 csokor aprított petrezselyem
reszelt sajt a tetejére (opcionális)


Az aprított újhagymát megfuttatjuk a zsíron, hozzáadjuk a bacont és együtt pirítjuk két percig. A karfiolt rózsáira szedjük és hozzáadjuk. Ezzel is átforgatjuk, és lefedve pároljuk pár percig, hogy egy kicsit puholjon. Ha szükséges, pár csepp vizet alá lehet önteni. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a ragut. Főzzük még öt percig. Végül rátesszük a felszeletelt cukkinit, aminek a főzési ideje rövid. Addig főzzük együtt, amíg a cukkini kicsit megpuhul. Petrezselyemmel (és esetleg sajttal) megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira,
    néhány napja ismét visszaálltam a paleo-ra és már most sokkal jobban is érzem magam. Keresgéltem a neten, hogy ma mit főzzek vacsorára és ez a recept tökéletesen megfelel az ízlésemnek: mindent imádok, ami benne van :). Remélem, jól sikerül. Köszönöm a tippet! :)

    VálaszTörlés