2013. szeptember 8., vasárnap

Vaslapon sült pácolt csirkemell

 
Tegnap nyárbúcsúztató ünnepet ültünk, barátokkal, családdal, finom napsütéses délutánon. Azt hiszem, jó hétvégét választottunk, mert ahogy az időjárás előrejelzést elnézem, valóban ez volt az utolsó nyárias hétvége. Házi készítésű hamburgert és ezt a pácolt csirkét sütöttük vaslapon, és persze jó sok saláta, sült zöldség is járt mellé. A pác összetevőit rugalmasan lehet varálni, ez egy javaslat a részemről, amit persze lehet alakítani. Legjobb, ha egész éjszakára hagyjuk a hűtőben érni, de sütés előtt minimum két órát.
 
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
1 kg csirkemell filé, vékony szeletekre vágva
A páchoz:
1 ej. csípős darált paprikakrém (nem túl erős)
2-3 ek. dijoni mustár
2 ek. gránátalma szirup (török élelmiszerboltokban kapható, édesítetlen, savanykás szirup)
1 ek. balzsamecet
1 ek. paradicsompüré
2-3 gerezd áttört fokhagyma
ízlés szerint cukvia (vagy más édesítőszer)
1 tk. őrölt kurkuma
min. 1 tk. só
 
A pác alapanyagait összekeverjük, és a csirkemell szeleteket alaposan átforgatjuk benne. Letakarjuk, a hűtőszekrényben néhány órát érleljük, majd forró vaslapon vagy grillen mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Természetesen serpenyőben is készíthető, tetszőleges zsiradékon kisütve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése