2013. július 17., szerda

Rumos meggyzselé

 
Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni.
 

Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg magozott meggy
8 dkg eritrit
½ mokkáskanál vanília őrlemény
2 csepp rumaroma
1,5 dkg útifű maghéj
½ dl kókusztejszín
2 apró mentalevél
 

A meggyet az eritrittel feltesszük főni. Néhány perc után hozzáadjuk a vaníliát és a rumaromát. Mikor a gyümölcs már kicsit összeesett, megszórjuk az útifű maghéjjal, alaposan összekeverjük, majd a lángot eloltjuk. Két talpas pohárba adagoljuk, kihűtjük, és kókusztejszínnel meghintve, menta levéllel díszítve tálaljuk.

 

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése