Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló
kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó
hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni.
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg magozott meggy
8 dkg eritrit
½ mokkáskanál vanília őrlemény
2 csepp rumaroma
1,5 dkg útifű maghéj
½ dl kókusztejszín
2 apró mentalevél
A meggyet az eritrittel feltesszük főni. Néhány perc
után hozzáadjuk a vaníliát és a rumaromát. Mikor a gyümölcs már kicsit
összeesett, megszórjuk az útifű maghéjjal, alaposan összekeverjük, majd a
lángot eloltjuk. Két talpas pohárba adagoljuk, kihűtjük, és kókusztejszínnel
meghintve, menta levéllel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése