Nyári romantikázáshoz ideális ez a gyönyörű, könnyű fogás. Nekünk nagyon bevált :-)
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg bőr nélküli lazacfilé 15 dkg fehér húsú hal (pl. harcsa, fogas, tőkehal)
1 tojás
só, frissen őrölt bors
2 ek. aprított, friss bazsalikom
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. friss citromlé
2 ek. olíva olaj
1 közepes, zsenge cukkini
2 nagy tojás
só, bors
10 dkg őrölt mandula
1 ek. kókuszzsír vagy libazsír
1 gerezd aprított fokhagyma
5 aprított bazsalikom levél
3 ek. szűz olíva olaj
A cukkiniból hosszában négy hajszál vékony szeletet
vágjuk, besózzuk. A lazacból figyelmesen
kihúzogatjuk a szálkákat, és kb. 15 cm hosszú, 4 cm széles, vékony szeletekre
vágjuk. A fehér húsú halat felkockázzuk, a tojással, sóval, borssal, egy kanálnyi bazsalikommal, a citromhéjjal
és lével turmixoljuk. Két lazaccsíkot kereszt alakban egymásra helyezünk, a
közepére kanálnyi halmasszát helyezünk, és mindkét irányban ráhajtjuk a
lazacot. Az egészet egy szelet cukkiniba csomagoljuk, és olíva olajjal kikent
tepsibe tesszük. Összesen négy kis
csomagot készítünk. 170 fokon 15 percig sütjük.
A maradék cukkinit lereszeljük, sóval, borssal
ízesítjük, a tojással és a mandulával összekeverjük, és a felforrósított
zsiradékon négy tócsnit sütünk belőle. A lazacbatyukat a tócsnira helyezzük,
kevés fokhagymával és bazsalikommal kikevert olíva olajjal megöntözzük, és
frissen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése