2013. március 26., kedd

Almás-diós sütemény


A sárvári paleo hétvége receptversenyére beérkezett harmadik recept Pápai Bernadett receptje:

25 dkg darált dió + 5 dkg darabolt a tetejére
6 dkg őrölt lenmag
1 ek. mandulaliszt
1 kk. szódabikarbóna
4 dkg xilit vagy eritrit
¼ kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 tojás
1 ek. kókusztej
1 ek. kókuszzsír
1,5 kg reszelt alma

A darált diót, az őrölt lenmagot, a mandulalisztet és a szódabikarbónát alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kókusztejet és a kókuszzsírt. Egy kb. 30x40 cm-es tepsibe terítjük a masszát. Az almából kinyomkodjuk a levet, és egyenletes rétegben az alapra szórjuk. Meghintjük az édesítővel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a darabolt dióval és 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés:

  1. Én is elkészítettem egy hasonlót. ISTENI! :))))

    VálaszTörlés
  2. Húsvétra elkészült, nagyon finom! :) A házi majonézből kimaradt tojás fehérjéket felvertem kis citromlével és eritrittel, 10 perccel a sütés vége előtt rákentem a süti tetejére és visszatettem míg kicsit lebarnult a teteje! hmmmmmm nagyon jó lett, köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  3. A továbbfejlesztés mindig jó :-) Örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés