A sárvári paleo hétvége receptversenyére beérkezett harmadik recept Pápai Bernadett receptje:
25 dkg darált dió + 5 dkg darabolt a tetejére
6 dkg őrölt lenmag
1 ek. mandulaliszt
1 kk. szódabikarbóna
4 dkg xilit vagy eritrit
¼ kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 tojás
1 ek. kókusztej
1 ek. kókuszzsír
1,5 kg reszelt alma
A darált
diót, az őrölt lenmagot, a mandulalisztet és a szódabikarbónát alaposan
összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kókusztejet és a kókuszzsírt. Egy kb.
30x40 cm-es tepsibe terítjük a masszát. Az almából kinyomkodjuk a levet, és
egyenletes rétegben az alapra szórjuk. Meghintjük az édesítővel, a
szegfűszeggel, a fahéjjal, a darabolt dióval és 170 fokos sütőben kb. 35 perc
alatt megsütjük.
Én is elkészítettem egy hasonlót. ISTENI! :))))
VálaszTörlésHúsvétra elkészült, nagyon finom! :) A házi majonézből kimaradt tojás fehérjéket felvertem kis citromlével és eritrittel, 10 perccel a sütés vége előtt rákentem a süti tetejére és visszatettem míg kicsit lebarnult a teteje! hmmmmmm nagyon jó lett, köszi az ötletet!
VálaszTörlésA továbbfejlesztés mindig jó :-) Örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlés