A sárvári paleo hétvége receptversenyére érkezett ez a sütemény is, és megígértem, hogy a blogon megosztom a receptet. Az eredeti mű "szerzője" Unger Erika.
A világos tésztához:
2 db tojás
10 dkg darált szezámmag5 dkg darált dió
15 dkg reszelt alma
15 dkg pürésített banán
1 ek. reszelt citromhéj
egy-két csipet szódabikarbona
A sötét tésztához:
2 db tojas
10 dkg darált napraforgómag
5 dkg daralt dió
15 dkg reszelt alma
15 dkg püresített sárgarépa
1 ek. kakaó
1 tk. fahéj
egy-két csipet szódabikarbóna
1. Sütő előmelegitese (180 C).
2. Sütőforma előkészítése.3. Világos tésztához tojás felverése.
4. Világos tésztához alapanyagok összekeverése.5. Világos tészta elhelyezése a sátőformaban, hézagosan.
6. Sötét tésztához tojás felverése.
7. Sötét tésztához alapanyagok összekeverése.8. Sötét tészta elhelyezése a sütőformában, a hézagokat kitöltve.
9. Sütés tűpróbáig (25-30 perc, légkeveréses).
A sütemeny édesítőszer nélkül is édes, a banánnak és a répának köszönhetően.Erika félhold formára vágta a kihűlt süteményt, és úgy tálalta. A képet sajnos nem tudtam átmásolni a pdf-ből.
Kedves Mezei Elmira,
VálaszTörlésbizonytalan vagyok benne, hogy hova tudnék írni Önnek, így a blog felületén teszem.
Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (www.efoesz.hu) Mi életünk címmel indít az idei évben programot a megértési nehézséggel élő személyek számára, melyben honlapon mini videók keretében kapnak ötleteket, tanácsokat.
Szeretnénk Önt felkérni az egészséges életmód területén a paleo életmódról egy- két mini videóban tanácsadásra.
A szükséges könnyen érthető kommunikációról tájékoztatást, segítségnyújtást biztosítunk.
Fontos volna számunkra, hogy az érintett személyek autentikus forrásból halljanak fontos, és esetleg számukra újszerű ismereteket.
Kérem, jelezzen vissza, hogy volna- e kedve ilyen együttműködésben részt venni. Tervezetet küldök szívesen az Ön által megadott e-mail címre.
Pozitív válasza reményében maradok
tisztelettel,
Farkasné Gönczi Rita
szervezőtitkár
www.efoesz.hu
gonczi.rita@efoesz.hu
Kedves Rita, kérem, hogy a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-ra írjon nekem, de március 25.-ig sajnos semmit nem tudok vállalni. Utána már kicsit kevésbé leszek elfoglalt.
VálaszTörlésHuu. Ezt hiszem holnap nagy sütisütés lesz! :)
VálaszTörlésPrintscreen segítségével ki lehetne másolni pdf-ből, olyan jó lenne látni, szuperül hangzik! :)
VálaszTörlésKedves Elmira! A sütőformát papírral kell kibélelni, ugye? Kb. mekkora formára van szükség? Köszönöm
VálaszTörlésIgen, sütőpapírral. Szerintem a forma kb. 20X20 cm-es legyen.
VálaszTörlésKedves Elmira!
VálaszTörlésA kérdésem nem csak erre, hanem úgy általában a többi receptre is vonatkozik, de ide jól passzol. Itt a tésztához 10 dkg darált szezámmag szükséges, ha én ezt szezámliszttel szeretném helyettesíteni, miben változik a recept? Ugyanígy például darált mák helyett ugyanannyi mákliszt szükséges? Köszönöm.
Kb. 6 dkg szezámliszt legyen szerintem. Általában kétszer annyi kell az őrölt magvakból, mint a maglisztekből. A magliszt folyamatosan szívja magába a nedvességet, tehát elég tempósan kell vele dolgozni, illetve ha hígnak lát egy masszát, lehet, hogy két perccel később már teljesen jó.
VálaszTörlés