2012. november 15., csütörtök

Sütőtök golyó

Lauringer Gabriella receptje
 
 
Ma este hozta egy barátnőm kóstolni ezeket a szuperfinom golyókat. Kérésemre elküldte a fotót és elmondta a receptet, amit most megosztok Veletek:
 
 
50 dkg sült sütőtökhús
20 dkg darált mandula
1 ek. porxukor
5 dkg darált dió
2 ek. xilittel készült baracklekvár (opcionális)
annyi kókuszliszt, hogy jól formázható legyen a massza
kókuszreszelék a bevonathoz
 
A sütőtököt turmixoljuk, és összekeverjük a fenti hozzávalókkal. Diónyi golyókat formázunk belőle, meghempergetjük a kókuszreszelékben, és mignon papírban tálaljuk.
 
 


6 megjegyzés:

  1. Ilyesmit én is alkottam nemrég, saját kútfőből. Nagyon finom tényleg, jó rájárni a főétkezések között:)

    VálaszTörlés
  2. Ha további hagyományosat szeretnétek, ajánlok egy jó forrást: A magyar úri család konyhája c. Már a borítója is megszólít.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Elmira! Kérdésem annyi volna, hogy a paleoban mennyire ehető a sütőtök és az egyéb tökök? Imádom a sütőtök ízét, nem szívesen válnék meg tőle. Vagy a kompromisszumos ételek közé tartozik esetleg? Előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Eszter, a sütőtök fogyasztható, de ha valaki kifejezetten fogyni akar illetve esetleg cukorbeteg, akkor nem. Mivel magas a szénhidráttartalma, én csak kis mennyiségben eszem. Ha valaki kifejezetten vékony és fizikailag aktív, akkor viszont ideális szénhidrátforrás.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a gyors választ. Akkor ezek szerint a szénhidrát tartalma miatt hanyagoladnó olyan esetben, ha valaki fogyni szeretne. Tehát a közönséges főzőtök, illetve a "testvérei", a cukkini és a patisszon is paleo zöldségeknek számítanak?

    VálaszTörlés
  6. Teljes mértékben, őket nyugodtan lehet fogyasztani.

    VálaszTörlés