2012. július 12., csütörtök

Mángold



A mángold az egyik legszebb zöldség, különösen a színes szárú fajtája. A Lehel piacon van egy zöldfűszernövényeket árusító stand, oda mentem a minap friss mentáért, és ott láttam meg e gyönyörű példányokat. Nagyon egyszerű elkészíteni, bármilyen sült hús vagy omlett mellé tökéletes köret. Nekem még sorvadozott a hűtőmben egy fél doboznyi fonnyadt rukkola is, azt is belekevertem.

1 nagy csomó mángold
(rukkola, ha van)
3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
3 ek. olíva olaj
só, bors

Az olíva olajon megpároljuk a jól megmosott, lecsöpögtetett és feldarabolt mángoldot. Hozzáadjuk a rukkolát, a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Az egész pár percet vesz igénybe.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak az ilyen "leveles" zöldek. Vannak napok, amikor csak zöldet kívánok enni, nyersen, vagy valami kíméletes módon elkészítve.
    Mángoldot gyakran látok a Mammut biosétányon is, általában egészséges friss.

    VálaszTörlés