2012. július 22., vasárnap

Grillezett kápia paprika


Nagyon élvezem, hogy süt a nap, fúj a szél, nincs dögmeleg, de éppen kellemes kint lenni. A kertben izgalmas dolgok történnek, ma a sok levél alatt felfedeztünk néhány növekvő dinnyét. Férjem, aki Észak-Angliában nőtt fel, teljesen el van ettől ájulva, hiszen azon a klímán senki nem termeszt dinnyét. A szép kis padlizsánunk a csigák áldozatául esett, akik csaknem teljesen megették mielőtt meg tudott volna nőni szegény. Nem képzeltem volna, hogy egy csiga ekkora falatokat képes kienni valamiből. Azért a paradicsomok és a paprikák növögetnek és érnek, és az almafa ágai a földig hajlanak a sok almától. A fenti grillezett paprikához nem nálunk termettek a zöldségek, ilyen profizmusnál még nem tartunk...

10 db kápia paprika
5-6 aprított zsályalevél
2-3 szál felkarikázott újhagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj


A paprikákat hosszában kettévágjuk, a zsályával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk és olajjal megkenve szabadtéren meggrillezzük vagy a sütőben 200 fokon megsütjük. A fokhagymát és az újhagymát a sütési idő vége felé adjuk hozzá, hogy ne égjen meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése