Nagyon szeretjük ezeket a mindent egy tálban kevert sütiket és az évek során annyira nagy tapasztalatot szereztem bennük, hogy kábé csukott szemmel is el tudom készíteni a tésztát úgy, hogy mindig tökéletes legyen a kész sütemény állaga. Pedig nagyon sokféle variációt kitaláltam már. Ez most a bejglikhez ledarált töménytelen mennyiségű diómaradékból készült, amit a mélyhűtőben tartok. Így sokáig tökéletes marad a minősége és csak elő kell venni a zacskót, amikor használni szeretnék belőle. Palacsintába is szoktam tölteléknek darált diót tenni. Az alma meg adja magát, abból mindig van itthon, mert a férjem szenvedélyes almaevő.
Hozzávalók egy 20x20 cm-es formához:
(8 adag)
4 tojás
7 dkg eritrit (nálam a fele vaníliás volt, de hozzá is lehet adni külön vaníliát)
1/2 csomag sütőpor
5 dkg manióka liszt (ha belefér, akkor lehet gluténmentes zab- vagy rizsliszt)
7 dkg darált dió
őrölt fahéj, ízlés szerint
3 ek. Paleolaj
1/2 nagyobb alma, hámozva, finomra reszelve (a másik felét vékonyan szeletelve rá lehet tenni a tetejére és úgy megsütni)
1 tk. méz
A tojásokat az eritrittel és a sütőporral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, simára keverjük és a tésztát a formába öntjük. Az én formám szilikon, imádom, amit csak lehet, abban sütök. 175-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük. Az ilyen típusú sütemények egyik titka, hogy a megfelelő pillanatban vegyük ki a sütőből, amikor a közepe már átsült, de az egész még nem kezd el kiszáradni. Én az ujjammal óvatosan megnyomogatom a tetejét és ha már nem ragad , de jó ruganyos, akkor veszem ki. Hagyom kihűlni, kiborítom, felszeletelem, és kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése