2021. szeptember 14., kedd

Marhaburger serpenyős zöldségekkel

Ahogy hűvösebbek az esték, rögtön kívánom az ősziesebb zöldségeket. Jelenleg a hokkaido tök a legnagyobb kedvencem, egyszerűen nem tudok betelni vele. Heti háromszor-négyszer használom valamilyen ételhez. 

A húspogácsához:

50 dkg darált marhahús

1 ek. zsír + a sütéshez

1 kis fej vöröshagyma, aprítva

1 gerezd fokhagyma, aprítva

1 ág friss rozmaring levelei, aprítva

A zöldségekhez:

1/4 hokkaido tök

2 sárgarépa

1 hagyma

2 szál angol zeller

1 brokkoliszár

pár kelkáposzta levél, csíkozva

A hagymát és a fokhagymát a zsíron megfuttatjuk. A húst összegyúrjuk vele, hozzáadjuk a rozmaringot, sót és borsot. Pogácsákat formázunk és serpenyőben kisütjük. A zöldségeket kis hasábokra vágjuk és kókuszzsíron megpároljuk. Csak sóval ízesítettem, így tökéletes körete volt a burgereknek.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése