Ahogy hűvösebbek az esték, rögtön kívánom az ősziesebb zöldségeket. Jelenleg a hokkaido tök a legnagyobb kedvencem, egyszerűen nem tudok betelni vele. Heti háromszor-négyszer használom valamilyen ételhez.
A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús
1 ek. zsír + a sütéshez
1 kis fej vöröshagyma, aprítva
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 ág friss rozmaring levelei, aprítva
A zöldségekhez:
1/4 hokkaido tök
2 sárgarépa
1 hagyma
2 szál angol zeller
1 brokkoliszár
pár kelkáposzta levél, csíkozva
A hagymát és a fokhagymát a zsíron megfuttatjuk. A húst összegyúrjuk vele, hozzáadjuk a rozmaringot, sót és borsot. Pogácsákat formázunk és serpenyőben kisütjük. A zöldségeket kis hasábokra vágjuk és kókuszzsíron megpároljuk. Csak sóval ízesítettem, így tökéletes körete volt a burgereknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése