Nagyon szeretem a citromos desszerteket és ez a francia típusú pite minden tea party dísze lehet. Próbáljátok ki, szerintem ízleni fog!
Egy 18-20 cm átmérőjű, kerek formához:
A tésztához:
12
dkg őrölt mandula vagy kesudió
5
dkg kókuszliszt (vagy akár manióka liszt)
5
dkg vaj vagy ghí
1 ek. eritrit
1
tojás sárgája
A citromkrémhez:
3
tojás
60
ml kókusztejszín
8 dkg eritrit + 1 ek. akácméz
2
kisebb biocitrom leve és reszelt héja
A finomra
őrölt mandulát vagy kesudiót, a kókuszlisztet a vajjal, eritrittel és a tojás sárgájával
összegyúrjuk. A kerek, kivehető aljú formába nyomkodjuk, úgy, hogy körben
pereme is legyen. 170 fokos sütőben tíz percig elősütjük. A krémhez habverővel
simára keverjük a tojásokat a kókusztejszínnel, az eritrittel és a mézzel, a citromlével és
héjjal. A tésztakosárba öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben addig sütjük,
amíg a töltelék éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még kicsit lágy. Langyosan
vagy hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése