2021. április 16., péntek

Citromos pite


Nagyon szeretem a citromos desszerteket és ez a francia típusú pite minden tea party dísze lehet. Próbáljátok ki, szerintem ízleni fog!

 Egy 18-20 cm átmérőjű, kerek formához:

A tésztához:

12 dkg őrölt mandula vagy kesudió

5 dkg kókuszliszt (vagy akár manióka liszt)

5 dkg vaj vagy ghí

1 ek. eritrit  

1 tojás sárgája

A citromkrémhez:

3 tojás

60 ml kókusztejszín

8 dkg eritrit + 1 ek. akácméz

2 kisebb biocitrom leve és reszelt héja

 

A finomra őrölt mandulát vagy kesudiót, a kókuszlisztet a vajjal, eritrittel és a tojás sárgájával összegyúrjuk. A kerek, kivehető aljú formába nyomkodjuk, úgy, hogy körben pereme is legyen. 170 fokos sütőben tíz percig elősütjük. A krémhez habverővel simára keverjük a tojásokat a kókusztejszínnel, az eritrittel és a mézzel, a citromlével és héjjal. A tésztakosárba öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a töltelék éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még kicsit lágy. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése