A csodálatos, zsenge bárányhús semmihez sem fogható csemege. Semmiképpen ne maradjon ki a húsvéti menüből! A fokhagyma és a rozmaring klasszikus kísérői. A METRO áruházakban, a török és szír henteseknél, illetve kiemelt hentesüzletekben mindig kapható bárányhús, de Húsvét előtt több helyen is árulják.
Hozzávalók:
1 kiló bőrös bárányborda
2 ág rozmaring
só és bors
3 ek. olíva olaj
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 ek. dijoni mustár
A
körethez:
1 fej fokhagyma, félbevágva
4
salotta vagy sonkahagyma, darabolva
50
dkg sárgarépa, vékony csíkokra vágva
2
csomó újhagyma, darabolva
vaj vagy ghí
Az előkészített bordát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és a húst addig sütjük, míg ropogós kéreg nem képződik rajta. A mustárban elkeverünk két gerezd zúzott fokhagymát és egy kiskanálnyi vágott rozmaringlevelet, majd ezt egyenletesen a húsra kenjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 percig sütjük, és szeletelés előtt további negyed órát pihentetjük.
Mialatt a bárány sül, elkészítjük a köretet: a répát vízgőzben megpároljuk, majd vajon átforgatjuk egy kis sóval és aprított rozmaringgal. A hagymát, a fokhagymát és az újhagymát abban a serpenyőben, amiben a bárányt elősütöttük, roppanósra pirítjuk. A zöldségeket a sült mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése