2021. március 13., szombat

Rozmaringos báránysült


A csodálatos, zsenge bárányhús semmihez sem fogható csemege. Semmiképpen ne maradjon ki a húsvéti menüből! A fokhagyma és a rozmaring klasszikus kísérői. A METRO áruházakban, a török és szír henteseknél, illetve kiemelt hentesüzletekben mindig kapható bárányhús, de Húsvét előtt több helyen is árulják.

Hozzávalók:

1 kiló bőrös bárányborda

2 ág rozmaring

só és bors

3 ek. olíva olaj

2 gerezd fokhagyma, zúzva

1 ek. dijoni mustár

A körethez:

1 fej fokhagyma, félbevágva

4 salotta vagy sonkahagyma, darabolva

50 dkg sárgarépa, vékony csíkokra vágva

2 csomó újhagyma, darabolva

vaj vagy ghí

Az előkészített bordát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olíva olajat és a húst addig sütjük, míg ropogós kéreg nem képződik rajta. A mustárban elkeverünk két gerezd zúzott fokhagymát és egy kiskanálnyi vágott rozmaringlevelet, majd ezt egyenletesen a húsra kenjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 percig sütjük, és szeletelés előtt további negyed órát pihentetjük.

Mialatt a bárány sül, elkészítjük a köretet: a répát vízgőzben megpároljuk, majd vajon átforgatjuk egy kis sóval és aprított rozmaringgal. A hagymát, a fokhagymát és az újhagymát abban a serpenyőben, amiben a bárányt elősütöttük, roppanósra pirítjuk. A zöldségeket a sült mellé tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése