2020. december 28., hétfő

Bélszín fürjtojással négyféle körettel


Ezt a finomságot ritkán tesszük az asztalra, pedig szenzációsan finom. A rozmar.hu-ról rendeltük a bélszínt, 9800 Ft volt az a kb. másfél kilós darab, amiből nyolc fő evett serpenyőben sült bélszínszeletet, és még levettünk belőle egy részt tatár bifszteknek is. Mindkét fogás csodálatosan jól sikerült, igaz, nem bíztuk a véletlenre a dolgot, mert a lányom élettársa készítette őket, aki évek óta Michelin csillagos kategóriájú éttermekben főz. Ünnepi ételnek kétség kívül tökéletes választás volt.

A bélszínt vastagon felszeleteljük, megsózzuk és tűzforró serpenyőben egy pici zsiradékon (pl. marhafaggyún) a szeletek két oldalát 2-2 percig sütjük. Bekenjük őket mustárral és 150 fokos sütőbe 6-7 percre betesszük, majd végül újra serpenyőben, vajon (vagy ghín) 1-1 percig sütjük. Frissen őrölt borssal megszórjuk és rövid pihentetés után tálaljuk. A tükörtojás az én adagomban fürjtojásból készült, mert a tyúktojást ilyen direkt formában nem annyira jól bírom mostanság. Egyébként a fürjtojásnak elképesztően finom íze van. 

A köretek:

- lila és fehér édesburgonya (héjában, darabolva, sütőben sütve) - a Zöld Tanya közösségi biokertből)

- brokkoli rózsák simán csak párolva

- vegyes zöldsaláta és mikrozöldek

- petrezselyemmel, fokhagymával, serpenyőben párolt répahasábok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése