2020. július 11., szombat

Sült kolbász, hasábzöldséggel, salátával



Ezekben a meleg nyári napokban sokan sütögetnek kinti grillen. Én is szeretem ezt a hangulatot, épp ezért mindig kutatok olyan húsáru után, amiben nincsenek adalékanyagok és ami jó ízű. A sütnivaló kolbászok közül én mindig a nem-paprikásat választom, mert sokkal jobban szeretem. Sem a túl fokhagymás, sem a paprikás kolbász nem tartozik a kedvenceim közé. Ez a fajta mendei kolbász többféle ízben kapható. Van marhahúsos változata, illetve bajor fűszerezésű is. Én most ezt a titkos fűszerekkel készült toscanai fajtát választottam kipróbálásra. Gödöllőn, "A Sonkás"-nál vettem, ahol rengeteg más jó minőségű finomság is kapható. A budai Fény utcai piacon is van üzletük egyébként. A kolbász nagyon ízletes volt, de szerintem abszolút túl sós. Pedig én imádom a sót, de itt a fele is elég lett volna.

Hozzávalók 2 főre:
2 pár sütnivaló kolbász
2 közepes zöld főzőbanán (plantán), hámozva, hasábokra vágva
kókuszolaj a sütéshez
A salátához:
1 kis cukkini, reszelve
1 kis sárgarépa, reszelve,
2 marék salátalevél, aprítva
1-2 ek. extra szűz olíva olaj
1 ek. tárkonyos ecet

A kolbászokat grillen vagy serpenyőben is meg lehet sütni. A főzőbanán hasábokat kb egy ujjnyi felforrósított kókuszolajon ropogósra sütöttem. A főzőbanánt késsel kell lehámozni, mert a héja szorosan rá van tapadva. Az íze, amikor a héj még teljesen zöld, nem édes, inkább egy krumplira hasonlít. Lehet helyette édesburgonyát, zellergumót, fehérrépát vagy paszternákot is használni. Budapesten az indiai boltokban mindig van főzőbanán, én a Wesselényi utca és Hársfa utca sarkán lévő Namaste India Budapest nevű üzletben vettem. A salátához összekeverjük az összes hozzávalót. és tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése