2019. május 31., péntek

Osso bucco sült karfiollal


Az osso bucco egy fantasztikusan ízletes, hosszan főtt ragu, ami csontos marha/borjú lábszárból készül. Fűszerezni nagyon sokféle képen lehet, és jót tesz neki valami jóféle bor. Én egy nehéz vaslábasban készítettem, aminek teteje is van, az a legjobb hozzá.

6 szelet csontos lábszár
1 ek. zsír
1 vöröshagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
5 dl alaplé
2 dl testes, száraz vörösbor
2 babérlevél
2 csillagánizs
1 kis rúd fahéj
só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk, a zsíron elősütjük, az edényből kivesszük. A hagymát és a fokhagymát is megpirítjuk, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a bort és az alaplevet, valamint a fűszereket. Lefedjük és kis lángon főzzük minimum két órát vagy ameddig teljesen meg nem puhul. Itt a köret sütőben sült karfiol volt hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése