2016. október 20., csütörtök

Lazacfasírt céklasalátával



Felváltva kívánom a halat és a májat, így ezek gyakran vannak terítéken mostanában. A lazacfasírtból rengeteget tudnék megenni egy ültő helyemben, de visszafogtam magam, hogy jusson a férjemnek is ebéd... A lenti mennyiségből 9 darab lett, amint a képen is láthatjátok. Ez két embernek elegendő (szerintem). Persze ha előételként tálalod, akkor nyilván kevesebb is elég egy főre. Isteni volt, most egy darabig minden héten készülni fog. Ha nem akarsz lisztet használni, akkor keverj bele főtt édesburgonyát.

A lazacfasírthoz:
3 szelet bőrös lazac, megsütve
2 tojás
só és bors
friss petrezselyem, bazsalikom
1 ek. kapribogyó
3 csapott ek. manióka liszt

A sült lazac bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, és a húsát egy tálba morzsoljuk. Beleütünk két tojást, a fűszerekkel ízesítjük, és a manióka liszttel az egészet jól kikeverjük. Egy serpenyőben olíva olajat vagy kókuszzsírt hevítünk és a halkeverékből kis pogácsákat formázunk. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

A céklasalátához két közepes céklát megfőzünk, a héját lehúzzuk és eldobjuk, a céklát felkockázzuk. Olíva olajjal, balzsamecettel, friss vágott zöld fűszerrel (koriander, petrezselyem, menta, kapor, amit szeretsz) és lila hagymával ízesítjük.

3 megjegyzés:

  1. elmira? ez tapioka liszt? nalunk nincs manioka! /hollandia/
    koszonom

    VálaszTörlés
  2. A kettő ugyanabból az alapanyagból készül, de a nálunk kapható tápióka keményítő, hófehér, nagyon finom por. Ez egy végtermék, aminek nagyon magas a glikémiás indexe, míg a manióka lisztben rostok is vannak, nem hófehér, és a felszívódó szénhidráttartalma kevesebb, mint a keményítőé.

    VálaszTörlés
  3. Nekem sikerult Hollandiaban egyszer manioka lisztet vasarolni egy torok boltban, sajnos azota se lattam. A neve LAFUN FLOUR nigeriai gyartmany.

    VálaszTörlés