2016. október 14., péntek
Csirkegombócos leves
Ezeken a hűvösebb estéken annyira jólesik egy meleg leves! Ez az étel olyan, amit kb. minden nap meg tudnék enni (ami nálam nagyon ritka!). Könnyű, fűszeres, ízletes, és a gombócok miatt tartalmas is. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 4 adaghoz:
1,1 liter csirke- vagy zöldség alaplé
4 szelet friss gyömbér
3 kaffir lime levél (ázsiai boltokban kapható, nálam a mélyhűtő állandó lakója)
1 csilipaprika
5 szál friss koriander, aprítva
5 nagy kínai kellevél, csíkokra vágva
A gombócokhoz:
25 dkg csirkemell filé
1 tojás
só, bors
3 dkg manióka liszt
Az alaplevet feltesszük főni a gyömbérrel, a kaffir lime levéllel, és a csilivel. Közben elkészítjük a gombócot: a csirkemell filét felkockázzuk és a tojással, sóval, borssal és a manióka liszttel konyhai aprítógépbe tesszük. Mikor a massza már egynemű, a gépet kihúzzuk a konnektorból és a masszából kisméretű golyókat formázunk. A forró levesbe tesszük őket és lefedve hagyjuk főni kb. 10 percig. Hozzáadjuk a csíkozott kínai kelt és a koriandert, további 3 percig főzzük, és forrón tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Isteni thai csirkeleves kicsit másképpen.De azért valami hiányzik ebböl a receptböl: be is kell dugni a gépet elöbb, de mielött bedu...Üdv. Zsuzsa
VálaszTörlés;)