Nagyon sokrétűen felhasználható egy ilyen vékony lapban megsütött kenyér. Kiváló szendvicsalapanyag, háromszögletűre, vagy téglalap alakúra vágva sok mindennel meg lehet tölteni, de fel is lehet csíkozni és lágy tojásba mártogatni (ez volt gyerekkorom egyik kedvenc reggelije). Ha falatkákhoz használjuk, akkor pedig jó sok lesz belőle (ez a mennyiség kb. 35 darabhoz elegendő). Csak a fantáziátok szab határt, hogy mit készítetek belőle. Én tojáskrémmel és füstölt lazaccal tálaltam.
3 dkg szezámmag liszt
2 dkg tápióka keményítő
1 dkg kókuszliszt
1 ek. útifű maghéj
1 tk. puha kacsazsír
1 kk. só
1 csipet szódabikarbóna
1 kk. szárított oregánó
4 tojás, felverve
A tojáskrémhez:
5 db kemény tojás
2 ek. házi majonéz
1 ek. paleo mustár
só, bors, ízlés szerint
A tetejére:
10 dkg füstölt lazac
egy kis csokor friss snidling, aprítva
A lepénykenyérhez a szárazanyagokat, fűszert összekeverjük és hozzáadjuk a felvert
tojásokhoz és a kacsazsírhoz. A keveréket hagyjuk állni 5 percig, egy
sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25
percig sütjük. Kihűtjük.
A tojáskrémhez mindent összeturmixolunk. A kész lepényből
kivágunk kerek vagy szögletes kis formákat, egy-egy kiskanálnyi tojáskrémet
helyezünk mindegyikre, egy csík lazaccal díszítjük és vágott snidlinggel
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése