2016. augusztus 27., szombat

Csokis kókuszos keksz


Ha valaminek nem kell külön reklám, akkor az egy puha, omlós csokis keksz. Ha még azt is elmondható róla, hogy a hagyományoshoz képest csupán az egy ötöde a szénhidrát tartalma, se tejet, se cukrot, se gabonalisztet nem tartalmaz, akkor hamar még inkább népszerű lesz (nem paleósok körében is!) És épp olyan finom, mint bármilyen hagyományos keksz!!!

Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg eritrites étcsokoládé 
6 dkg kókuszzsír
½ dl kókusztej
2 tojás
10 dkg kókuszreszelék
3 dkg kókuszliszt
2 dkg 4x-es édesítő
1 tk. sütőpor
                                         
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét a kókuszzsírral és a kókusztejjel megolvasztjuk. Kicsit kihűtjük, belekeverjük a két tojást, a kókuszreszeléket és a lisztet, az édesítőt és a sütőport.   Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszából meleg vízbe mártogatott evőkanállal 12 darabkát a papírra kanalazunk. Egy villával lelapítjuk őket, és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Érdemes a receptek között többet barangolni,mert sok értékes van.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedvességed, örülök, hogy így gondolod!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm kedvességed, örülök, hogy így gondolod!

    VálaszTörlés
  4. Épp kerestem egy finom nassolni való receptet!
    Meg találtam!
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Most kezdek ismerkedni ezzel a táplálkozási móddal.Hallottam róla és a dicséretéről is, és, az eredményéről is.

    VálaszTörlés