2016. július 17., vasárnap

Cukkinis-kolbászos muffin


Kezdődik a zseniális cukkini szezon. Kevés ennél sokoldalúbban felhasználható zöldség létezik, még desszertek, lekvárok adaléka is lehet, nem beszélve a krémlevesekről, rakottakról, főzelékről, rántott sült, cukkiniról! Paleo lasagneba lehet használni tészta helyett, lehet tölteni, rántottába sütni, zöldségkrémbe tenni. Ez a muffin is isteni lett! Én a csípős kolbászokat szeretem, de ez egyéni ízlés kérdése. Kiváló reggeli, uzsonna, de iskolai, munkahelyi uzsonnadobozba is pakolható.


Hozzávalók 12 darabhoz:
2 ek. libazsír
1 nagy fej lilahagyma, aprítva
30 dkg cukkini, reszelve
20 dkg házi kolbász, apróra vágva
1-1 tk. zsálya és rozmaring levél, aprítva
6 db nagy tojás
2 ek. útifű maghéj
1 kk. paleo sütőpor
10 dkg manióka liszt 
só, bors 

A libazsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit, a kolbászt és a zöld fűszereket. Öt percig együtt pirítjuk. Kicsit kihűtjük, majd összekeverjük a tojásokkal, az útifű maghéjjal, a liszttel, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát a muffinformákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése