Kezdődik a
zseniális cukkini szezon. Kevés ennél sokoldalúbban felhasználható zöldség
létezik, még desszertek, lekvárok adaléka is lehet, nem beszélve a
krémlevesekről, rakottakról, főzelékről, rántott sült, cukkiniról! Paleo
lasagneba lehet használni tészta helyett, lehet tölteni, rántottába sütni,
zöldségkrémbe tenni. Ez a muffin is isteni lett! Én a csípős kolbászokat
szeretem, de ez egyéni ízlés kérdése. Kiváló reggeli, uzsonna, de iskolai,
munkahelyi uzsonnadobozba is pakolható.
Hozzávalók
12 darabhoz:
2 ek. libazsír
1 nagy fej lilahagyma, aprítva
30 dkg cukkini, reszelve
20 dkg házi kolbász, apróra vágva
1-1 tk. zsálya és rozmaring levél, aprítva
6 db nagy tojás
2 ek. útifű maghéj
1 kk. paleo sütőpor
10 dkg manióka liszt
só, bors
2 ek. libazsír
1 nagy fej lilahagyma, aprítva
30 dkg cukkini, reszelve
20 dkg házi kolbász, apróra vágva
1-1 tk. zsálya és rozmaring levél, aprítva
6 db nagy tojás
2 ek. útifű maghéj
1 kk. paleo sütőpor
10 dkg manióka liszt
só, bors
A libazsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit, a kolbászt és a zöld fűszereket. Öt percig együtt pirítjuk. Kicsit kihűtjük, majd összekeverjük a tojásokkal, az útifű maghéjjal, a liszttel, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát a muffinformákba kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése