2016. február 14., vasárnap
Marokkói sárgarépa lepénykenyérrel
Nagyon szeretem az édeskés zöldségeket csípősen és gazdagon fűszerezve elkészíteni. Ezt a sárgarépás fogást lényegében főételnek ettük, egy nagy zöldsalátával, meg egy kis frissen sült lepénykenyérrel. A sárgarépa amúgy is csodás zöldség, szerény, olcsó és egész évben kapható. Érdemes belőle minél változatosabb elkészítési módokat kitalálni.
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg sárgarépa, hámozva, darabolva
2 ek. extra szűz olíva olaj
1 kk. só
3 nagy gerezd fokhagyma, vékonyan szeletelve
1 tk. római kömény
1 tk. koriandermag
5 db zöld kardamom, hámozva
friss menta a tálaláshoz
A répát átforgatjuk az olíva olajon és elkezdjük párolni. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A fűszereket szárazon megpirítjuk és frissen megőröljük, a répához adjuk. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt pároljuk. Akkor jó, amikor a répa már puha, de még nem omlik szét. Friss mentalevelekkel megszórva tálaljuk.
A lepénykenyérhez:
4 közepes tojás
2 ek. élőflórás natúr kókuszjoghurt (Hideg nyalat termék, zseniális!)
2 dkg szezámliszt
2 dkg nyílgyökérliszt
1 dkg kókuszliszt
1 ek. útifű maghéj
só
Az összes hozzávalót simára keverjük, 5 percig állni hagyjuk, egy kipapírozott tepsire öntjük és 190-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Elmira! A lepénykenyérnél a lisztet kiválthatjuk a liszvarázsos lisztre? Szerinted sikerülni fog?
VálaszTörlésKedves Tamás, szerintem szinte bármilyen liszttel működhet.
VálaszTörlés