Mindig annyira jólesik, mikor nem paleo barátoknál vendégségben készülnek valami finomsággal külön nekünk. Ez történt egy kedves baráti házaspárnál, akik ezzel a finom keksszel vártak bennünket egy hosszú út után. A recept egy angolszász receptből lett lefordítva.
2,5 dl űrtartalmú
bögrényi hámozott mandula (8 órát
áztatta előtte)
½ bögrényi
kókuszreszelék
1 ek. őrölt gyömbér
1 ek. őrölt fahéj
1 tk. őrölt
szegfűbors
15 db puha datolya,
magozva
1,2 dl
kókusztej
2 ek.
kókuszolaj
2 tojás
A
mandulát és a kókuszreszeléket daráljuk finomra. Öntsük át egy tálba. Tegyük a
kókusztejet, a datolyát, a kókuszolajat, a tojást és a fűszereket a mixerbe és
keverjük simára.
Adjuk
hozzá a mandulához és a kókuszhoz. Az állagnak elég ragadósnak kell Lennie ahhoz,
hogy összeálljon a massza. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még kókusztejet.
Béleljünk
ki egy lapos tepsit sütőpapírral. Kanállal adagoljuk ki a masszát és lapítsuk
le. Szórjuk meg egy kevés extra kókuszreszelékkel. Süssük 160 fokon kb. 15
percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése