2015. június 14., vasárnap

Datolyás kókuszos keksz


Mindig annyira jólesik, mikor nem paleo barátoknál vendégségben készülnek valami finomsággal külön nekünk. Ez történt egy kedves baráti házaspárnál, akik ezzel a finom keksszel vártak bennünket egy hosszú út után. A recept egy angolszász receptből lett lefordítva.


2,5 dl űrtartalmú bögrényi hámozott mandula  (8 órát áztatta előtte)
½ bögrényi kókuszreszelék 
1 ek. őrölt gyömbér   
1 ek. őrölt fahéj  
1 tk. őrölt szegfűbors 
15 db puha datolya, magozva 
1,2 dl kókusztej 
2 ek. kókuszolaj 
2 tojás

A mandulát és a kókuszreszeléket daráljuk finomra. Öntsük át egy tálba. Tegyük a kókusztejet, a datolyát, a kókuszolajat, a tojást és a fűszereket a mixerbe és keverjük simára.   
Adjuk hozzá a mandulához és a kókuszhoz. Az állagnak elég ragadósnak kell Lennie ahhoz, hogy összeálljon a massza. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még kókusztejet.  
   
Béleljünk ki egy lapos tepsit sütőpapírral. Kanállal adagoljuk ki a masszát és lapítsuk le. Szórjuk meg egy kevés extra kókuszreszelékkel. Süssük 160 fokon kb. 15 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése