2014. augusztus 30., szombat

Mediterrán zöldségek rozmaringos vinaigrette mártással


Mivel közben elmúlt a spárgaszezon, a zöldspárga helyett hosszában szeletelt cukkinit süthetünk hozzá. Nagyon finom előétel vagy köretként is tökéletes.


Hozzávalók 2 személyre:
2 db kápia paprika
6 fej csiperke gomba
6 szál újhagyma
25 dkg cukkini
2 ek. kókuszzsír a sütéshez
A vinaigrettehez:
2 ek. extra szűz olíva olaj
1 ek. balzsamecet
1 nagy gerezd áttört fokhagyma
1 kk. apróra vágott friss rozmaring
1 kk. dijoni mustár
½ kk. eritrit
só, frissen őrölt bors

 
A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg fekete foltok nem jelennek meg a héján. A gombát vastag szeletekre vágjuk és egy nagy serpenyőben, felforrósított kókuszzsíron mindkét felükön aranybarnára sütjük. Az újhagymát, ha vastagabb, akkor hosszában kettévágjuk, és úgy sütjük meg mindkét oldalát, ha kicsik, akkor egyben. A cukkini szeleteket is megsütjük. A zöldségeket tálra rendezzük és a vinaigrette-tel meghintve tálaljuk.

A vinaigrette mártáshoz alaposan kikeverjük az olíva olajat a balzsamecettel, a fokhagymával, a rozmaringgal, a mustárral, az eritrittel, és sóval, borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése