2013. augusztus 25., vasárnap

Narancsos édeskömény saláta kacsamellel, szezámos öntettel


Egy forró napon, városnézés közben egy gyors ebédet ettünk, és ezt a salátát megjegyeztem, mert nagyon finom volt. Flancosan hangzik, pedig valójában nem egy komplikált dolog, és kacsamell híján csirkemellel is ugyanúgy el tudom képzelni. Igazi egytálétel saláta: bőséges, laktató, mégis könnyű.

Hozzávalók 2 személyre:
1 hideg sült kacsamell (vagy két szelet sült csirkemell)
1 kis fej édesköménygumó, hajszál vékonyan szeletelve
2 narancs 
10 dkg vegyes zöldsaláta levél
só, bors
2 ek. szűz olíva olaj
1 tk. almaecet
1 mk. méz
1 mk. magos dijoni mustár
1 tk. fekete szezámmag (pirított sárga is jó)

Az olajat kikeverjük az ecettel, a mézzel, a mustárral, az egyik narancs levével, kevés sóval és borssal. A salátaleveleket és az édesköményt átforgatjuk az öntettel. Belekeverjük a másik narancs gerezdjeit, és a vékonyan szeletelt kacsa- vagy csirkemellel, és a szezámmag szórással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése