Annyira régen nem sütöttem muffint, hogy hihetelen. Múlt hétvégén megkívántam, hogy legyen valami finom édességünk, és ezeket az apró és nagyon finomra sikeredett muffinokat sütöttem. Az egész mákszemek csodálatosan ropognak, ahogy az ember beleharap. A vaníliát imádom, legszívesebben minden desszertbe tennék belőle. Reggelire is ettünk a kis muffinokból, nektarin és szeder kíséretében. Valahogy igazi nyárvégi hangulata volt az egésznek.
Hozzávalók 24 db mini muffinhoz:
6 tojás
¼ kk. szódabikarbóna
10 dkg eritrit
1 csapott ek. xukor zéró 4X
1,5 dkg gesztenyeliszt
1,5 dkg kókuszliszt
1,5 dkg makadámdió liszt (lehet mandula is)
1 dkg útifű maghéj
½ tk. vanília őrlemény
kb. 1 ek. egész mákszem
a forma kikenéséhez egy kevés kókuszzsír
A tojásokat
felverjük a szódabikarbónával és az édesítőkkel. Mikor már habos és könnyű a
keverék, hozzáadjuk a magliszteket, az útifű maghéjat és a vaníliát. Ezzel is
alaposan átkeverjük. Végül belekeverjük az egész mákszemeket és a masszát
egyenletesen elosztjuk az előkészített muffinformában.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept, főleg az egész mák miatt, amit nagyon szeretek, ám kevés receptet találok hozzá. Az lenne a kérdésem, hogy az útifű maghéj feltétlenül fontos-e bele? Mert nekem nincs otthon, nem is használom egyáltalán, és ha nem fontos, csak ezért nem veszek. Vagy esetleg mivel helyettesíthető?
Előre is köszönöm szépen!
Adrienn
A gesztenye, kókusz és makadámia dió lisztekből tényleg csak 1,5 dkg kell?? Nem elírás?????
VálaszTörlésNem elírás, tényleg ennyi kell. A massza folyékony lesz, bele kell kanalazni a formákba.
VálaszTörlésNem elírás, tényleg ennyi kell. A massza folyékony lesz, bele kell kanalazni a formákba.
VálaszTörlésKöszönöm, a gyors választ. :))
TörlésElnézést, ha elkerülte a figyelmem, de hány fokon kell sütni és hány percig? :)
VálaszTörlésKb. 170 fokon érdemes sütni, előmelegített sütőben, tűpróbáig. Pici muffinoknál max. 15 perc.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a gyors választ! Úgy érzem jól mutatnak majd az ünnepi menüben is ezek a falatnyi apróságok :)
TörlésBiztosan! :-) Inkább legyenek kicsit puhábbak, nem szabad teljesen kiszárítani őket, úgyhogy legyen résen sütés közben.
VálaszTörlés