2013. április 6., szombat
Kriszta és Ancsa sajtos-szezámos ropogósa
Ezt a finomságot két nagyon kedves paleós ismerősömtől kaptam és megkértem, hogy közzé tehessem a receptjét. Íme:
3 tojás
6 ek. szezámmag
só, bors
1/2 tk. fűszerpaprika
1/2 tk. kurkuma
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 hosszú szál póréhagyma, vékonyan felkarikázva
2 maréknyi reszelt kemény sajt
A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréhagymával és a sajttal, 165 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Lepénykenyérként is használhatjuk. Lehet hozzáadni aprított sonkát, kolbászt, és a fűszerkeverékhez köménymagot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Elmira,
VálaszTörléselnézést, hogy egy nem idevágó kérdéssel keresem. Sehol nem találtam informéciót arról, hogy a bűzafűlevet ajánja-e a paleolit táplálkozás. Tudna nekem erre válaszolni?
Köszönöm előre is!
Ági