2013. április 6., szombat

Kriszta és Ancsa sajtos-szezámos ropogósa


Ezt a finomságot két nagyon kedves paleós ismerősömtől kaptam és megkértem, hogy közzé tehessem a receptjét. Íme:

3 tojás
6 ek. szezámmag
só, bors
1/2 tk. fűszerpaprika
1/2 tk. kurkuma
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 hosszú szál póréhagyma, vékonyan felkarikázva
2 maréknyi reszelt kemény sajt

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréhagymával és a sajttal, 165 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Lepénykenyérként is használhatjuk. Lehet hozzáadni aprított sonkát, kolbászt, és a fűszerkeverékhez köménymagot.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira,

    elnézést, hogy egy nem idevágó kérdéssel keresem. Sehol nem találtam informéciót arról, hogy a bűzafűlevet ajánja-e a paleolit táplálkozás. Tudna nekem erre válaszolni?

    Köszönöm előre is!

    Ági

    VálaszTörlés