2013. április 28., vasárnap

Epres rebarbara kompót


Tegnap este volt a 30 éves érettségi találkozóm, így későn értem haza, és a szokásosnál jóval később kerültem ágyba. Szerencse, hogy a mai nap részben a lustaságé. Két napja érik a hűtőben ez a csodálatosan üde, könnyű desszert, amit ma reggelire fogyasztottam. Pont ideális volt: hűsítő, édes-pikáns finomság. Próbáljátok ki amíg van rebarbara!

Hozzávalók 6 adaghoz:
40 dkg rebarbara (tisztított súly)
25 dkg friss eper
kb. másfél ek. Xukor zéró 4x
1,5 dl kókusztejszín
6 db kis mentalevél

A rebarbarát feldaraboljuk, és annyi vízben, amennyi épphogy ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk az édesítőt, és pár perc főzés után  elzárjuk a lángot. A rebarbara főtt állapotban szinte teljesen szétesik. Kihűtjük és belekeverjük a kis kockákra vágott epret. Hűtőszekrénybe tesszük és jól lehűtjük. Szép talpas poharakban, egy kevés kókusztejszínnel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése