2012. május 25., péntek

Fahéjas almatorta


Rég nem tettem közzé Paleofutáros receptet, úgyhogy épp itt van az ideje! Férjem különösen szereti ezeket a rusztikus süteményeket, de ez most nekem is nagyon ízlett. Pont kiegyensúlyozott az édességi fokozata, az alma lédússága megóvja attól, hogy száraz legyen, a mandulaszeletek pedig kellemesen ropogósak benne. Szóval mindent egybevetve, kitűnő reggeli, tízórai vagy uzsonna sütemény, napközben is lehet hurcolászni, mert nem krémes vagy törékeny, jól bírja a gyűrődést. Köszönjük Yvett! (A Paleofutár aranykezű cukrásza)
Almatorta
10 dkg magozott datolya
15 dkg szeletelt mandula
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt kókuszreszelék
5 dkg xylit
3 tojás
35 dkg pépesített alma
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. sütőpor
A datolyát kevés vízzel pár perc alatt megfőzzük, összeturmixoljuk. A tojásokat kikeverjük a xylittel, hozzáadjuk a pépesített almát, a fahéjat, a sütőport, a szeletelt és az őrölt mandulát, és a kókuszreszeléket. Elkeverjük, majd  egy sütőformába öntjük a masszát, és 170 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.



 


7 megjegyzés:

  1. Megsütöttem, és nagyon-nagyon ízlett mindenkinek, aki evett belőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony telitalálat lett, bár én a fele mandulát dióval helyettesítettem, szeretem együtt a diót és az almát. Némi kardamom sem ártott neki. Majd megőrültem egy kis "notenkoek"-ért (Hollandiában élek), és ez a süti lett az alap. A tetejét gazdagon megszórtam nagyobb darabokra vágott törökmogyoróval, kesudióval és mandulával. Valami isteni lett! "Szegény paleósok, sosem esznek semmi finomat!" :))) Éva

    VálaszTörlés
  3. Ma megsütöttem. Zseniális!!!! Köszönjük a receptet.
    Üdv,
    Adrienn

    VálaszTörlés
  4. Tegnap egy szuletesnapi bulira dupla adagot sutottem, isteni lett, szinte azonnal elkapkodtak! Anyukam azt mondta, finomabb, mint az o hagyomanyos almas piteje! :) Koszonet a receptert!

    VálaszTörlés
  5. Hű, ez nagy dicséret anyukádtól! Örülök!

    VálaszTörlés