2012. május 5., szombat

Lazac spenótágyon


Örök kedvencem a lazac. A babatvölgyi biokertészet gyönyörű spenótjából készült "ágyon", egyéb tavaszi zöldfűszerrel körítve igazán kellemes, könnyű ebéd lehet egy meleg napon. Ha tehetitek, egyetek a szabadban, mert mindennek jobb íze van al fresco!

4 személyre
min. 4 db kb. 20 dkg-os lazac filé
1 kg friss spenót
3 gerezd aprított fokhagyma
összesen kb. 1 dl olíva olaj
só, frissen őrölt bors
1 kis cukkini
néhány szelet citrom
2 ek. aprított snidling
2 ek. aprított petrezselyem
2 ek. kerti zsázsa
apró kaliforniai paprika kockák a tálaláshoz

A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, olívával meghintjük, és megszórjuk a vágott snidlinggel és petrezselyemmel. Mindegyiknek a tetejére egy-egy karika citromot helyezünk és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, leszárítjuk, és az olíva olajon, a fokhagymával és sóval, borssal megpároljuk. Csak addig érdemes párolni, amíg összeesik, de még szép zöld marad. A cukkiniból vékony csíkokat vágunk és ezt is kicsit pároljuk, de csak épp hogy. A lazacot spenótágyon tálaljuk, zsázsával megszórva, paprika kockákkal és cukkini csíkokkal díszítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése