2012. május 19., szombat

Kakaós kocka


Ez egy ritka jól sikerült sütemény, nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki. Tele van apró levegő buborékokkal, könnyű, mint a pehely. Egyöntetű tetszést aratott mindenkinél!

10 dkg puha ghí
6 tojás
12-15 dkg eritrit
1 tk. sütőpor
½-1/2 kk. vanília, fahéj
2 ek. kókusztejszín
4-5 ek. kakaó
6 dkg Nature Cookta mandulaliszt
2 ek. Naturbit gesztenyeliszt

A ghít kikeverjük a tojásokkal és at eritrittel. Hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket, a kókusztejszínt, a kakaót és tovább keverjük. Végül beletesszük a kétféle lisztet, és ezzel is összekeverjük. Egy előkészített (kizsírozott, sütőpapírral vagy fóliával kibélelt) tepsibe öntjük és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, és kockára vágva tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Szeretném kérdezni, hogy a ghí-t házilag szoktad elkészíteni, vagy készen vásárlod? Mert én nagy hezitálásba vagyok, hogy házilag nekifogjak-e, és kiváncsi vagyok, te hogy szoktad.

    VálaszTörlés
  2. Régebben mindig itthon főztem, de mostanában egyszerűen megveszem a Mediline-ban. Egy 20 dekás adag kb. 700 Ft. Ha itthon főzöm, akkor ugyanez kijön kb. 500 Ft-ból (a vaj árától függően, de eltart vagy 20 percig, meg a szűrögetés. Ha nekiállsz otthon, akkor úgy számolj, hogy kb. két és félszeres vajmennyiségből lesz egy adag ghí.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg érdemes kipróbálni ezt a sütit, szerintem isteni finom! (Bár nekem nem volt gesztenyelisztem, és ghí helyett sima vajat használtam.)Szóval megint "nagyot alakítottál" Elmira! Köszi!
    Éva

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy nálatok is bevált!

    VálaszTörlés
  5. Ez az elso paleo suti ami tokeletesre sikerult az en konyhamban is. Altalaban az alja valahogy mindig kicsit nyers marad a mandula vagy dio-orlemenyes sutemenyeimnek. El sem akartam hinni hogy egy ilyen homogen, levegos es konnyu teszta sikeredett belole. Nagyon koszonom!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök, hogy sikerélményed volt vele! A könnyű tészták titka a sok tojás és a kevés szárazanyag, az is olajtalanított maglisztből. A sima őrölt dió vagy kókuszreszelék az olajtartalmánál fogva nehezebb, a sütemény is tömörebb, nehezebb állagú lesz. Ilyen pl. az újonnan feltett fahéjas almatorta, ami szintén nagyon finom, de teljesen más típusú, sokkal rusztikusabb sütemény.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bejegyzésemet rossz helyre illesztettem - így innen töröltem.
      A szöveg - a megfelelő helyen :-) - az "igazi mákos süti"-nél olvasható.

      Törlés
  8. Édesanyámmal kipróbáltuk, nagyon finom lett, szinte még jobb mint a nem paleo változata! :)

    VálaszTörlés