2012. május 15., kedd

Almás-banános muffin


Mindig van új nehezítés a nap alatt. Apukám vegatesztje kimutatta, hogy a tojás sárgája jelenleg számára nem ideális táplálék, úgyhogy az eddigi glutén-, cukor-, és tejmentes sütés tovább komplikálódott a tojás sárgája mentességgel. Paleón izmosodott háziasszonyok (és urak) ettől persze nem rettennek meg, de anyukám, aki eddig lelkiismeretesen gyártotta a fent említett paramétereknek megfelelő süteményeket, átmenetileg kissé elcsüggedt. (Megértem.) Gondoltam, segítek neki megadni a kezdeti inspirációt, mert kreativitását ismerve, nem kétséges, hogy hamarosan szárnyakat kap, és egy szakácskönyvnyi receptet kreál tojás sárgától, gluténtól, tejtől, és cukortól mentes remek édességekből. Így született az alábbi muffin, ami pillanatnyilag kiváló reggeli madárétvágyú, és meglehetősen édesszájú apukámnak. Természetesen egész tojással is el lehet készíteni, de én csak a fehérjét tettem bele.

1 érett banán, összenyomva
1/2 alma, reszelve
2 ek. csicsóka szirup
4 ek. erytrit
3 tojás fehérje
3-4 ek. kókusztej
2 ek. Paleolaj
1/2-1/2 tk. vanília őrlemény és fahéj
1/2 kk. szódabikarbóna
2 ek. útifűmaghéj
4 ek. Nature Cookta kókuszliszt

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében tálba tesszük és összekeverjük. Szilikon muffinsütő formába adagoljuk, és 170 fokon szép pirosra sütjük. (Kb. 35-40 perc). Ebből az adagból kb. 8 muffin lesz.

3 megjegyzés:

  1. A legjobb, hogy dióféleség nélkül készül, mert nálunk pedig az a fő probléma, hogy a párom allergiás a dió, mogyoró, mandula származékokra.

    VálaszTörlés
  2. Én most kezdem többet használni a kókuszlisztet, mert nagyon jó! A gesztenyét bírja a férjed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a gesztenyét bírja és szerencsére szereti is.

      Törlés