2012. február 5., vasárnap

Szarvascomb


Sógornőmet lassan szentté avatom. Karácsonyi hazajövetelükkor egy újabb mélyhűtő teljes tartalmát hagyta rám, a legkülönbözőbb kincsekkel. Többek között előkerült egy csomag szarvascomb. A vadhúsoknál kevés paleóbb étel létezik, hiszen ezek hasonlítanak legjobban a természeti népek által vadászott állatok húsára. Gyönyörű sötétvörös, sovány csoda volt a hús. Mostanában nagyon megkedveltem a mérsékelt hőfokon, hosszasan készülő ételeket, tehát ezt is így készítettem el. Annyira gazdag ízélmény volt, hogy köretnek bőven elég volt hozzá kétféle saláta, egy reszelt sárgarépából, és egy madársalátából készült változat.

1 kg szarvascomb
1 felkockázott hagyma
5 dkg apróra vágott füstölt tarja
1,5 dl vörösbor
½ l jó erős húsleves
2 szeletelt fokhagyma gerezd
2 babérlevél
2 ág kakukkfű
5-6 szem boróka bogyó
só, bors

Egy vaslábosba beletesszük a sózott, borssal ízesített húst. Felöntjük a borral és a levessel, beletesszük a hagymát, fokhagymát, tarját, és az összes fűszert. Szorosan lefedjük és 160 fokra előmelegített sütőben 3-4 órát pároljuk. Vajpuha, ízes húst kapunk, igazi téli ínyencség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése