2011. március 11., péntek

Igazi angol reggeli Angliában

Hmmm, milyen jólesik az embernek egy ilyen reggeli egy hűvös napon! Nemrég Angliában töltöttem pár napot és vasárnap reggel férjemmel betévedtünk egy parkban üzemelő kis kávézóba. Nagyon éhesek voltunk, és ez a reggeli pont jól átmelegített belülről. A felszolgáló hölgy nagyon csodálkozott, hogy nem kérem a paradicsomos babot és a pirítós kenyeret, ami még része lett volna a teljes kínálatnak, de miután kétszer is megkérdezte és kétszer is elmondtam, hogy köszönöm, nem, beletörődött, hogy vannak furcsa emberek ezen a világon. Aki már gyakorló paleós, az tudja, hogy mennyire nem probléma tojásételt és zsírosabb húsokat kenyér nélkül enni.

2 személyre:
2 nagy érett paradicsom
20 dkg szeletelt gomba
6 szelet "back bacon" (a leghúsosabb bacon, ami csak kapható)
2 kis sütnivaló kolbász
2 tojás
a sütéshez zsír (összesen kb. 2 kanál)
só, bors

A gombát egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és megvárjuk, amíg a leve elpárolog. Félretesszük. A paradicsomokat keresztben kettévágjuk és mindkét felükön átsütjük. A bacont és a kolbászokat is megsütjük. Szépen elosztjuk két tányéron, majd végül a tojásokból tükörtojást sütünk, ezt is a tányérra csúsztatjuk, és frissen, forrón tálaljuk.

7 megjegyzés:

  1. igen ez nagyon fini en is szoktam csinalni teli vasarnaponkent meg anno mikor csak nem ettem kenyeret idomben, es mindenki csodalkozott hogy hogy lehet nem kenyeret enni?igaz azok a kolbaszok itt holl.ban nem ilyenek es spanyolbol vagy torokbol vannak igy az izuk is mas, de Paleo!!!!gr./udv/ judit

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat, az előző értelmetlenre sikerült...szóval amikor Lutonban laktunk egy pubban, minden reggel ilyet kaptunk, és alapból nem adtak hozzá kenyeret! Amikor kértünk, hoztak mellé dzsemet is, nem gondolták, hogy a sült dolgok mellé ennénk :)

    VálaszTörlés
  4. Én is az Egyesült Királyságban élek, és már megszoktam, megszerettem ezeket a kis kolbászkákat, de megmondom őszintén, meg sem merem nézni, hogy mi mindenből készülnek... Persze ezen kolbászok között is vannak jobb minőségűek, illetve nagyon olcsók. Ez a reggeli mindenesetre ISTENI! Köszönjük!

    VálaszTörlés
  5. Érdemes felkutatni a bio forrásokat, Angliában ez sokkal könnyebb, mint itthon. Amikor én ott éltem, 100% bio háztartásom volt, pedig egyáltalán nem voltunk jómódúak.

    VálaszTörlés
  6. ..ezekre bukkantam még, hátha másnak is jól jön egyszer...:-))

    1. London Paleo Kitchen
    http://londonpaleokitchen.com/our-favourite-resources/
    (itt tippek beszerzési forrásokra is..)

    2. Paleo-friendly Restauranst - gyűjtés
    http://paleohacks.com/questions/77469/paleo-friendly-restaurants-in-london-uk#axzz2Ie6FUFwl

    3. Paleo közösség - London
    http://www.meetup.com/London-Paleo-Group/

    VálaszTörlés
  7. Szuper! Na, akkor már van nyom, amin elindulhatsz. Köszi szépen!

    VálaszTörlés