Egy "egyszerű", mindent egy tálban típusú és nagyon finom sütemény azoknak, akik most nem akarnak feltekerős sütivel foglalkozni. Én idén bejglit is fogok sütni, mégpedig a lehető legkényelmesebb megoldást választva. Már megvettem az Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverékét, abból fogom készíteni. Zserbón is gondolkodom, lehet, hogy az is elkészül :-). Az adventi hetek része lett nálam egy egyhónapos teljes édességmentesség az ünnepek előtt. Semmilyen édesítőszerrel készült süteményt, vagy csokoládét sem eszem. Fura érzés, markánsan érzékelem a hiányát, de tartom magam a magamnak tett ígérethez. Ilyen kis fogadalmakkal lehet igazán érzékelni, hogy mekkora helyet foglal el az életünkben valami és hogy mi helyett/ miért esszük általában. Szóval idén triplán fogok örülni a karácsonynak, amit amúgy is imádok, mert egy, együtt leszünk (adja Isten), kettő, ott lesz az öthetes unokám, Liara, három, enni fogok süteményt. Nagyon szép, békés és boldog ünnepeket kívánok minden olvasómnak!
100 g darált mák
100 g darált mandula
csipet só
10 csepp narancsolaj vagy 1 bionarancs reszelt héja
70 g eritrit
1/2 kk. vanília őrlemény
fél zacskó gm sütőpor
4 tojás
4 ek. Paleolaj
4 ek. kókusztejszín
60-100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (attól függ, hogy mennyire szeretnétek csokisan)
6 dkg aszalt vörösáfonya
Az összes hozzávalót kikeverjük egy tálban, a masszát egy előkészített (kipapírozott formába öntjük/kanalazzuk és 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a közepe is átsül. Pontos időt nem tudok mondani, mert tényleg minden sütő más és más, de kb. 30 perc. Én egy 20x20 centis négyzet alakú szilikon formában készítettem, amit imádok. Ebből a menyiségből a kész süteményt 8-12 szeletre lehet vágni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése