Az áfonya szinte az egyetlen gyümölcs, amit én rendszeresen fogyasztok. Soha nem volt jó a fruktóz tűrésem, azért nem eszem több gyümölcsöt, mert nem tolerálom őket jól, nem azért, mert nem szeretnék. Almából például egy negyed alma az én adagom, míg a férjem vidáman megeszik egy nap 2-3 almát és semmi baja tőle. Ezt a negyed almát kb. havonta egyszer eszem meg. Szóval egy szónak is száz a vége, az áfonya nálam a nyerő. Ezt a sütit egy régi jó barátom születésnapjára sütöttem és a visszajelzése alapján nem tartott sokáig megenni :-)
Hozzávalók egy kb. 15 cm-es formához:
3 tojás
3 ek. kókusztejszín
2 ek. olvasztott kókuszzsír
1/2 mk. sütőpor
5 púpos ek. paleo süteményliszt (vagy őrölt mandula és kókuszliszt vegyesen)3 ek. por eritrit
1 kis alma hámozva, reszelve, leve kinyomkodva
kékáfonya a tetejére
A tojásokat a kókusztejszínnel és a kókuszzsírral felverjük, hozzákeverjük a sütőport, a lisztet, az eritritet, és a reszelt almát. A tésztát egy kis kerek tortaformába tesszük, az áfonyával megszórjuk és 170 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése