2020. október 12., hétfő

Indiai kurkumás csirke




Ezek a melegsárga színű zöldségek nagyon jól esnek a hidegebb őszi napokon. Sárgacéklát hónapok óta rendelünk a Zsámboki biokertészetből és nagyon megszerettük, még finomabb, mint a vörös. Mostanában egyszerre több dolgot főzök, mert többen vagyunk az ételre és szeretem, ha van másnapra is maradék. Ez a csirkeétel a "butter chicken" (vajas csirke) nevű indiai raguból indult ki, de aztán elkanyarodott kicsit, mert az eredetiben nincs sárgarépa és nem is kókusztejszínnel, hanem joghurttal készül. Nagyon finom lett, a fiúk meg voltak vele elégedve. Az alsó képeken a cékla mellett sütőtök és édesburgonya is sült, abból pirított dióval, petrezselyemmel, olíva olajos-balzsamecetes dresszinggel egy saláta fog készülni, és még egy gyömbéres sütőtök krémlevesre is futotta a tökből, amit elteszek másnapra.

Hozzávalók az indiai csirkéhez:

2 főre:
4 csirke felsőcomb, filézve, bőre lehúzva
1 ek. kókuszzsír
1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
2 dl friss, érett paradicsom, hámozva, kicsire kockázva
1 kk. kurkuma
1 kk. római kömény
1 kk. garam masala
2 tk. reszelt friss gyömbér
sárgarépa, karikázva
kb. 1 1/2 dl kókusztejszín
frissen őrölt fekete bors

A kókuszzsírt felhevítjük, a besózott csirkedarabokat körben megpirítjuk, kivesszük, Az edényben megfuttatjuk az aprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, az összes fűszert és a csirkét. Lefedjük és félig megfőzzük. Beletesszük a kókusztejet, a répát, újra lefedjük és készre főzzük. Sült főzőbanánnal, vagy vegyes gyökérzöldséggel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése