2020. szeptember 14., hétfő

Zöldség curry friss mángolddal




Kora ősszel csodálatos a piac, ilyenkor még sokféle gyümölcs és sok hazai zöldség kapható. Ezeket a képeket a lányomék készítették tavaly egy svájci piacon. Elég jó a gombaválaszték :-) Biztos mindenkinek van olyan étel, amivel tuti kedveskedni tud a párjának, nálunk az egyik ilyen a zöldség curry. A mai vacsora éppen ez lesz, benne mindenféle, részben a Zsámboki biokertészetből származó zöldséggel. Nekem jobban tetszik, mintha pacalpörköltet követelne a férjem, közelebb áll az én ízlésemhez is :-)

Hozzávalók 4 adaghoz:
3 lila sonkahagyma (vagy egyéb hagymaféle)
5 karika friss gyömbér, apróra vágva
5 kardamom
3 ek. folyékony kókuszolaj
3 szár angolzeller, szeletelve
1/4 kanadai vagy hokkaido sütőtök (lehet helyette sárgarépa)
1 édesburgonya, kockázva
1 karalábé, hámozva, kockázva
1 közepes cukkini, kockázva
30 dkg mángold, aprítva
4 dl kókusztej
2 tk. nem nagyon csípős currypor
1 tk. kurkuma

A hagymát, a gyömbért és a kardamomot megpirítjuk a kókuszolajon. A cukkinin és a mángoldon kívül hozzáadjuk a többi zöldséget, a kókusztejet, megsózzuk, a curryvel és a kurkumával fűszerezzük és félig puhára főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit és a mángoldot és készre főzzük. Köretként, önmagában is lehet tálalni. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése