2020. március 1., vasárnap

Tél végi vörös saláta



A tél végén is szuper jó zöldségek-gyümölcsök vannak, amelyekből isteni salátákat lehet készíteni. Én most a vörös és a lila színre koncentráltam, kedvetekre variálhatjátok az összetevőket. Sült vagy nyers céklát is lehet beletenni, és annyira fel is lehet turbózni, hogy kvázi egy egytálétel legyen belőle. Nagyon el tudom képzelni például sült kacsacombhoz köretnek.

Ez a kép az internetről van, nem a sajátom, tekintsétek csupán illusztrációnak.

4 adaghoz:
1 fej radicchio saláta (de lehet laskázott lilakáposzta is)
2 kisebb cékla, hámozva, durvára reszelve (vagy sült cékla szeletek)
1 vérnarancs vagy egy fél rózsaszín grapefruit gerezdjei darabolva (esetleg mandarin)
1/2 lilahagyma, aprítva vagy vékonyan karikázva 
2 ek. balzsamecet
3 ek. extra szűz olíva olaj
lehet még hozzáadni:
egy marék gránátalma gyöngyöt vagy áfonyát (mélyhűtött formában sokkal olcsóbb!)
pirított, darabolt dióbelet vagy egy kis pisztáciát
zöld fűszert szóráshoz

Az összetevőket tálba tesszük, az ecet-olaj-pici só keverékével meglocsoljuk, átforgatjuk. A tetejére szórjuk a választott extrákat és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése