A farsangi időszak jellegzetes
ételei közé tartoznak az alkohollal készült pecsenyék, a kocsonya, és a már szimbolikussá vált
farsangi fánk. Ez a vaddisznócomb egy igazi téli ínyencség, érdemes legalább egyszer egy évben elkészíteni!
Elkészítési idő: kb. 4 óra
1 vastag szelet füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kg vaddisznócomb
1 kk. mustármag
1 kk. koriandermag
5 szem borókabogyó
3 babérlevél
4 ág kakukkfű
1 fej fokhagyma, kettévágva
1 ek. dijoni mustár
2 sárgarépa, felkarikázva
2 paszternák, felkarikázva
1 dl vörösbor
4 alma
8 tk. mirelit ribizli
3 dkg eritrit
Egy nehéz vaslábas vagy hőálló fedeles kerámia
cserépedény aljára tesszük a szalonnaszeletet, ráterítjük a karikára vágott
hagymát. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a hagymára fektetjük.
Hozzáadjuk az összes fűszert, a fokhagymát és a mustárt, aláöntünk egy pohár
vizet, lefedjük és 3 órára 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Hozzáadjuk
a zöldségeket és a bort, és visszatesszük újabb egy órára. Az almákat
kettévágjuk, magházukat kivágjuk, a mélyedést kitöltjük egy-egy kanálnyi
ribizlivel, megszórjuk eritrittel (vagy tetszés szerint egyéb édesítőt is használhatunk) és egy külön tűzálló edényben megsütjük. A
hús és a zöldségek mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése