2019. január 30., szerda

Kacsasült zelleres lilakáposzta salátával


A tepsibe a besózott kacsacombok alá friss rozmaring és oregánó ágak, valamint fokhagyma szeletek kerültek, köré pedig néhány hagymaszelet és kápia paprika darab. A tepsit először ki is zsíroztam, úgy ment bele aztán minden. A sütést 160 fokon kezdem, a combokat sütőpapírral, majd fóliával befedem és megpuhítom. Mikor már omlós a hús, akkor leveszem róla a bevonatot és 190 fokra feltekert sütőben ropogósra sütöm. Köretnek mehet mellé bármilyen kedvenc gyökérzöldség püré és saláta, például ez a finomság.

Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kis fej lilakáposzta, torzsája nélkül aprítva
3 szár angolzeller, szeletelve
1 zöldalma, kicsire kockázva
Az öntethez:
2 ek. olíva olaj
1-2 ek. almaecet
1 ek. magos mustár
1-2 ek. natúr kókuszjoghurt


A zöldségeket tálba tesszük és az öntettel átforgatjuk. A tetejére vágott petrezselyem vagy zellerzöld kerülhet. Ha valakinél éppen van otthon, vagy nem rest nekiállni, akkor házi majonézt is használhat öntet gyanánt.



1 megjegyzés: