2018. szeptember 12., szerda

Brokkoli saláta rozé kacsamellel, fügével


A kacsa a kedvenc húsom, és így ősz elején, nagyon finom érett fügével és egy kiadós salátával tálalva.

2 kis kacsamell, rozéra sütve, szeletelve
pici kacsazsír

friss zsálya
2 marék kis brokkoli rózsa, párolva
bébi spenót
cékla levél
lilahagyma karikák
2 db érett füge, szeletelve
snidlingvirág a díszítéshez
balzsamecet
olíva olaj


A kacsamelleken bevagdossuk a bőrt. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk kacsazsírral és a sózott melleket bőrös felükkel lefelé beletesszük. Hozzáadunk pár zsályalevelet és kislángon sütjük 10 percig. Szépen ereszti majd ki a zsírját. Megfordítjuk és a másik felén is sütjük őket kb. 8 percig. Félretesszük, szeletelés előtt pihentetjük. A brokkolit és a leveleket összeforgatjuk a hagyma karikákkal, a balzsamecettel és az olívaolajjal. Picit sózzuk, a fügével, snidlingvirágokkal díszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése