2017. szeptember 13., szerda
Sült csirke őszi zöldségekkel
A csirkét egészben úgy szeretem megsütni, hogy a mellcsontnál elvágom és kilapítom. Pár órával sütés előtt már be szoktam dörzsölni a fűszerekkel, van, hogy már előző este. Jelen esetben szárított majoránna és rozmaring, fokhagyma, só, bors és paprika került rá. A sütéshez kókuszzsírt vagy kacsazsírt használok. Egyszerű és nagyon finom az eredmény, és a körettel sem kell külön bajlódni. Ha még nem etettetek hokkaido tököt, próbáljátok ki, mert nagyon jó. Kevésbé édes, mint a sütőtök, és nem kell meghámozni, krémleveshez sem.
Hozzávalók
1 csirke
a fent említett fűszerek
A körethez:
1 hokkaido tök, felkockázva (nem kell meghámozni)
2 lila hagyma, hámozva, karikázva
2 sárgarépa, hámozva, karikázva
1/8 lila káposzta, darabolva
1 édeskömény gumó, darabolva
Egy nagy sütőtepsit kizsírozunk, belefektetjük középre a csirkét, köré rakjuk a zöldségeket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tetejére is csöpögtessünk egy kis zsírt és a zöldségeket sózzuk meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Elmira!
VálaszTörlésKicsit off-topic, elnézést kérek! Az lenne a kérdésem, hogy ajánlható-e a húsleves autoimmun betegség esetén. A könyvében csak a csontleves szerepel, húslevesről viszont nem esik szó. Mivel szarvasragu ehető, gondolom húsleves is, de azért biztos, ami biztos rá szerettem volna kérdezni.
Előre is köszönöm válaszát!
Sz. Miklós
U.i.: a hokkaido tök valóban nagyon finom, nálunk az egész család szereti. Ha túl sűrűre sikerül a belőle készült leves, akkor főzeléknek esszük :)
Igen, a húsleves is nagyon jó!
TörlésKöszönöm szépen a gyors választ! :)
Törlés